Beeld ANP

Franse campings door brand ontruimd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De bosbranden in  Frankrijk, Spanje, Portugal en Griekenland zijn lastig te blussen en breiden zich snel uit. In Zuid-Frankrijk worden nu zelfs campings ontruimd.

In het zuiden van Europa is het al wekenlang erg heet. En het wordt de komende dagen alleen nog maar warmer. Het is nu op veel plekken al rond de 40 graden en volgende week komen daar nog een paar graden bij op. Ook is het al een poos erg droog. Ideale omstandigheden voor bosbranden.

Vakantie

Vooral in Frankrijk woeden nu ook branden in gebieden waar veel toeristen vakantie vieren, bijvoorbeeld een groot gebied onder de stad Bordeaux. Meer dan zesduizend kampeerders moesten afgelopen nacht halsoverkop van hun campings vertrekken omdat de brand te dicht bij kwam. Of daar ook Nederlandse vakantiegangers bij waren is niet duidelijk. Ook vanaf de stranden is de rook van de branden goed te zien

Meer dan duizend brandweermensen en blusvliegtuigjes proberen de vlammen zo snel mogelijk te doven. Omdat het af en toe hard waait, is dat niet makkelijk.

Anderen lazen ook: Brand bedreigt stokoude mammoetbomen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook