Foto Shutterstock

Franse president past stiekem Franse vlag aan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De Franse president Macron heeft stiekem de Franse vlag veranderd. Al ruim een jaar geleden is het blauw van de vlag een beetje donkerder gemaakt. Tot vorige week had niemand het door.

Een journalist van een Franse radiozender ontdekte de geheimzinnige aanpassing vorige week. De zender vroeg na hoe de vork in de steel zat. Macron vond deze tint (marineblauw) mooier dan die in de oude vlag, laten zijn medewerkers weten.

Waarom zo geheimzinnig?

De vlag heeft nu weer dezelfde kleur als die van vóór het jaar 1976. Macron heeft de vlag dus weer terug veranderd heeft naar hoe die vroeger was. Na overleg met zijn adviseurs werd de vlag in het geniep aangepast en gehesen op allerlei officiële gebouwen, zoals het paleis in Parijs en gebouwen van de overheid. Maar waarom dit allemaal zo geheimzinnig moest? Dat is niet helemaal duidelijk.

Koninklijk Besluit

De kans is niet groot dat onze premier Rutte ook met de kleuren van de Nederlandse vlag aan de haal gaat. In 1937 tekende toenmalig koningin Wilhelmina een Koninklijk Besluit waarin ons rood, wit en blauw tot in de puntjes zijn vastgelegd.

Het verschil in kleur in de Franse vlag kun je goed zien helemaal onderaan deze tweet (klik erop om de twee onderste te bekijken).

 

Anderen lazen ook: Olivia woont op een Franse camping.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook