beeld us navy

Fransman lanceert zichzelf per ongeluk met schietstoel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een 64-jarige Fransman heeft zichzelf per ongeluk gelanceerd met zijn schietstoel toen hij als passagier in een straaljager zat. Hij schoot met vijfhonderd kilometer per uur uit het toestel toen hij in paniek aan een hendel naast zijn stoel trok. Het liep gelukkig goed af.

De vlucht in het gevechtsvliegtuig  was een cadeau van de collega’s van de man. Hij had nog nooit eerder in een straaljager gevlogen en vond het enorm spannend, maar durfde zijn cadeau niet te weigeren.

Parachute

Tijdens het opstijgen raakte hij in paniek en greep hij naar iets om zich vast te houden. Dat bleek helaas de hendel te zijn van de schietstoel waardoor hij uit het toestel geschoten werd. Gelukkig kon de man veilig landen door zijn parachute.

Het ongeluk is al bijna een jaar geleden gebeurd maar is nu pas bekendgemaakt. Eerst moest er worden onderzocht wat er precies gebeurd was. Uit het onderzoek blijkt dat niet alle veiligheidscontroles goed waren uitgevoerd en dat de piloot de vlucht te spannend had gemaakt.

Anderen lazen ook: Straaljager niet beschadigd na schuimdouche

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.