Wereldrecord zitten in ijsblokjes. Foto: AFP

Fransman verpulvert record zitten in ijsblokjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De Franse Romain Vandendorpe is een echt ijskonijn. Hij verbrak namelijk het wereldrecord zitten in ijsblokjes. Hij zat er tot z'n nek in en hield het wel twee uur en 35 minuten vol! Dat is veertig minuten langer dan het vorige record.

De 34-jarige Fransman zat ruim 2,5 uur in een cabine met zo'n 1500 kilo ijs. Volgens Vandendorpe had hij zichzelf getraind in het ‘overwinnen van menselijke grenzen’. Het zou hem, met veel fantasie en concentratie, gelukt zijn om in een staat van ‘dagdromen’ terecht te komen. Daarvoor had hij al geoefend in een ijskoude jacuzzi, een grote vrieskist en in echte sneeuw.

Record ijszitten. AFP

Daar kan nog meer bij... 

Eén euro per minuut

Mensen konden één euro doneren per minuut dat de Fransman het in de ijsblokjes uithield. Het geld dat Vandendorpe verdient met het record gaat naar de behandeling van kinderen met kanker.

'Ice Man' Wim Hof

Wist je trouwens dat Nederlander Wim Hof (ook wel 'Ice Man' genoemd) dit record ook meerdere keren gehad heeft? Ook tv-presentator Beau van Erven Dorens deed in oktober een dappere poging, onder begeleiding van Hof. Die duurde iétsje korter.

Anderen lazen ook: Winterse plaatjes: dik pak sneeuw in de VS

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook