Freek Vonk

Freek Vonk gewond door beet van tapijtpython

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Opnieuw pech voor Freek Vonk. Bij opnames in Australië voor zijn televisieprogramma Freeks Wilde Wereld werd de bioloog in zijn hand gebeten door een tapijtpython.

Op Instagram schrijft Freek Vonk bij een foto van een slang die zich om zijn hand krult: 'Ik zag deze drie meter lange tapijtpython over de weg kruipen hier in Queensland (Australië), en daarmee lopen ze helaas groot gevaar om overreden te worden door een auto.'

Tanden

Freek wilde de python een handje te helpen door hem naar de overkant van de weg te brengen. Helaas zette het dier zijn vlijmscherpe tanden in zijn hand. De slang beet zich zó vast dat Freek vijf minuten moest wachten voordat het dier hem weer losliet.

'Hij keek me nog even aan, en kroop toen rustig de bosjes in - aan de veilige kant van de weg welteverstaan. Slang blij, ik blij. En ach, wat is nou een littekentje meer of minder.'

Haai en kaaiman

De bioloog en presentator werd eerder aangevallen door dieren die hij filmde. In 2017 werd hij flink in zijn bovenarm gebeten door een rifhaai. Artsen konden zijn arm gelukkig weer herstellen. In 2018 zette een kaaiman in Suriname zijn tanden in Freeks handpalm.

Anderen lazen ook: Quiz: Wat weet jij over Freek Vonk?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.