Friesland

Friesland in top 3 Europese vakantiebestemmingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Friesland is 'ontdekt'. De provincie staat dit jaar zelfs op de derde plek in de top 10 van beste Europese bestemmingen. Dat is de hoogste plek ooit van een Nederlandse bestemming in deze lijst.

De wereldberoemde reisgids Lonely Planet maakt elk jaar een lijst met Europese plaatsen die nog nauwelijks ontdekt zijn door toeristen. Een belangrijke reden voor Friesland's derde plek is de hoofdstad van de provincie. 

Leeuwarden

Leeuwarden, dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa, heeft volgens de reisgids een 'bloeiende café-cultuur, veel verschillende winkels en grachten met historische huizen.' Ook over het uitgestrekte landschap en het Waddengebied is Lonely Planet enthousiast.

Druk

Het kan nog wel eens flink drukker worden in Friesland. Ook Rotterdam en het eiland Texel kregen meer toeristen op bezoek nadat deze plaatsen in 2015 en 2016 op de lijst van Lonely Planet stonden.

Italië en Spanje

Op de eerste plaats staat dit jaar de Italiaanse regio Emilia-Romagna. Nummer twee is Cantabrië, een streek in Noord-Spanje.

Anderen lazen ook: Steeds minder baby's geboren in Friesland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook