Foto: Rob Voss

Frietje, ijsje: vrienden fietsen McMarathon van 81 km

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Bram (14) en zijn vrienden wisten deze week wel wat om de corona-sleur te doorbreken. Ze hielden een heuse McMarathon en fietsten 81 kilometer langs zes vestigingen van de fastfoodketen.

In tijden van corona ligt verveling op de loer. Bram (14) en zijn vrienden wisten deze week wel wat om de sleur te doorbreken. Ze hielden een heuse McMarathon en fietsten 81 kilometer langs zes vestigingen van de fastfoodketen met de gouden bogen.

Bram was samen met een paar vrienden toen ze het idee bedachten. 'Een van ons stelde voor om naar de McDonald's te fietsen. Toen gingen we verder denken en besloten we er een marathon van te maken. We wilden zo veel mogelijk restaurants bezoeken in een dag', vertelt hij aan EditieNL.

Spierpijn

Zo bedacht, zo gedaan: om 11.00 's ochtends vertrokken ze naar hun eerste McDonald's. Bij ieder restaurant (allemaal in de buurt van Eindhoven) bestelden ze iets anders. 'Op de ene plek een frietje, dan een burger en ergens anders weer een ijsje.' Om 18.00 's avonds (etenstijd!) kwamen ze weer thuis. Uiteindelijk fietsten de jongens zo’n 81 kilometer. 'Ik had wel een beetje spierpijn achteraf.'

TikTok

De McTour van de jongens doet het goed op TikTok. Hun video haalde meer dan 350.000 views en 43.000 likes. Bij 100.000 views gaan de jongens 100 kilometer fietsen, schrijft Bram op TikTok.

@bestemaat

81 kilometers erop zitten##fy ##fyp ##foryou ##foryoupage ##voorjou ##vj ##voorjoupagina ##dutch ##viral ##trending ##food ##mcdonalds

♬ Astronaut In The Ocean - Masked Wolf

Anderen lazen ook: Engelse 'foutjes' in dictees: is het nou app of eb?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook