Jackie en Oopjen

Frouke speelt de hoofdrol in Jackie en Oopjen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Scènes opnemen in het Rijksmuseum na sluitingstijd, dansen op een lege Dam en de rol van de stoere Jackie én de zeventiende eeuwse Aeltje vertolken. Voor Frouke was spelen in Jackie & Oopjen één groot feest. 

‘Die flashmob op de Dam…’ Frouke wordt alweer helemaal enthousiast als ze eraan terugdenkt. ‘Ik dans al mijn hele leven. Het is mijn favoriete scène uit de film!’ Al moet ze ook erg lachen om de scène waarin Oopjen in de badkamer worstelt met moderne fratsen als een elektrische tandenborstel. ‘Ik was er niet bij toen dat gefilmd werd, maar zag wel hoe de badkamer er na die tijd uitzag. Dat was wel… uhm, interessant!’

Jackie en Oopjen

Nachtwacht in je hart

Een ander hoogtepunt was filmen in een leeg Rijksmuseum. ‘Daar was ik nog nooit geweest. Stond ik ineens zonder toeristen voor m’n neus voor De Nachtwacht! Supergaaf! Dat schilderij heeft wel een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Net als die van Marten en natuurlijk Oopjen. Laatst droomde ik dat ik er weer was en alle schilderijen tot leven kwamen.’ Voor de film werd ook een schilderij gemaakt van Aeltje: het zusje van Oopjen op wie Jackie veel lijkt en ook door Frouke wordt vertolkt. ‘Het schilderij hangt nu bij mij thuis. Eerst wilden we het op de wc hangen, maar nu heeft het een mooi plekje in de keuken gekregen!’

Anderen lazen ook: Filmrecensie: Jackie en Oopjen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vandaag de film samen met mijn dochter gekeken. Zij vond het dansen het mooiste. Ik vond de afscheidsscene aan het einde het mooiste. Verkouden heb ik tegen mijn dochter gezegd. Ik ben benieuwd naar een vervolg.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.