foto Shutterstock

Ga er thuis op uit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Hè gats, is het vakantie, kun je wéér niet naar het museum. Wie toch zin heeft om op ontdekkingstocht te gaan, kan dat ook thuis doen. Veel musea hebben leuke opdrachten en proefjes online staan.

BoerhaaveIs er een dokter in de zaal?

Ziek worden, is nooit leuk. Maar jezelf onderzoeken wel. Zeker als je dat doet met spullen uit je eigen dokterstas. Rijksmuseum Boerhaave leert je hoe je die maakt en laat ook zien hoe je zelf een stethoscoop en thermometer knutselt. Zeg eens aaaaaa!

Kunstmuseum

Zet je gezin op de kiek

Weer een vakantie binnen op elkaars lip, maar wat als je die lip nu eens grappig op de foto zet? Met de fotografietips van het Kunstmuseum in Den Haag lukt dat zeker. Duw je camera bij je vader in z’n snoet. Of bedenk een leuk special effect voor een kiekje met de kat!

 

foto Shutterstock

Kunst om je heen

Weer al die dagen thuis! Komen de muren spontaan op je af? Breng ze dan in kaart op een plattegrondMuseum De Lakenhal vertelt je hoe je dat doet. Of maak een schilderij van wat je uit je raam ziet. Zo verandert jouw omgeving in een kunstwerk.

 

Kasteel Hoensbroek

Ga op schattenjacht

Door dat steeds maar thuiszitten, lijken alle dagen op elkaar. Tijd voor wat spanning! In Kasteel Hoensbroek ben je aan het juiste adres. Daar kun je virtueel op schattenjacht. Er zijn zeven schatkisten in het kasteel verstopt die jij moet vinden. 
 

Sterren kijken

Staar je een stijve nek

Hoogste tijd om naar buiten te gaan! Dat het inmiddels donker is, maakt niet uit. Want Museum Sonnenborgh heeft sterrenkijktips. Tuur vooral op 3 januari naar boven. Dan is de kans op vallende sterren groot. Kun je meteen een wens doen voor het nieuwe jaar!

Anderen lazen ook: Zo ben je thuis toch even op vakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook