schaatsen helm

'Ga je schaatsen? Draag een helm!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kim Einder
Kim
Einder

Wil jij gaan schaatsen op natuurijs zodra dat kan? Zet dan wel een helm op! Of nou ja, dat vindt schaatsbond KNSB tenminste. Die is bang voor ongelukken.

Op momenten dat er natuurijs ligt, belanden meer mensen in het ziekenhuis die gewond zijn aan hun hoofd. Dat móet wel door het schaatsen komen, denkt de bond.

Hard onderuit

Met een helm kun je natuurlijk niet voorkomen dat je valt. Maar áls je hard onderuit gaat, blijft je hoofd hopelijk heel. 

De KNSB hoopt dat steeds meer mensen een schaatshelm gaan dragen. 'Over twee, drie jaar draagt waarschijnlijk iedereen een helm', zegt een expert van de bond in de krant AD.

Gevaarlijke ijzers

Hersendokter Bakhtyar Burhani is het met de bond eens. 'Een helm beschermt de hersenen tegen een harde klap op het ijs, maar ook tegen de ijzers van het schaatsen.' Ze hopen dat een schaatshelm straks net zo normaal is als bijvoorbeeld een skihelm. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het goed dat je een schaats helm moet dragen want het kan best gevaarlijk zijn zo zonder helm. Ik doe zelf ook aan schaatsen en daar draagt meer als de helft een helm.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.