Instagram Ella

Gaat de Britse Ella (13) de Formule 1 in?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Max Verstappen, pas op! De dertienjarige Ella Stevens zit je op je hielen. De Britse kartkampioen is namelijk hard op weg om een plekje bij Ferrari in de Formule 1 te bemachtigen. Als eerste meisje sinds jaren.

'Mijn favoriete onderdeel van het racen is de snelheid', vertelde Ella aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. En dat is opgevallen. Het meisje rijdt nu al net zo snel als zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton op die leeftijd deed. Daarom mag ze meedoen met een wedstrijd van Ferrari voor jonge talenten. In de herfst reist ze daarom af naar Frankrijk om een paar wedstrijden én een fitnesstest te doen. Mocht Ella die wedstrijden winnen, dan wacht haar een mooie prijs: een plekje in de Ferrari Driver Acadamy voor jonge talenten. 

Meer vrouwen en meisjes

En als dat lukt, zal Ella zich staande moeten houden in een echte mannenwereld. Er heeft namelijk al veertig jaar geen vrouw meer meegereden in de Formule 1. En dat mag wel eens veranderen, vindt ook haar mentor Rob Smedley, die al jaren in de Formule 1 werkt. 'Het is echt fantastisch dat Ferrari dit wil doen. Ze zetten een grote stap naar meer gelijkheid tussen jongens en meisjes.' Ella vindt het zelf ook belangrijk dat meisjes en jongens als gelijk worden gezien. 'Soms hoor ik vaders tegen hun zonen zeggen: laat dat meisje je niet verslaan', vertelde ze aan een Britse nieuwswebsite.

Niet bang

Ella begon op haar zesde al met karten. De hobby keek ze af van haar vader en haar broer. Bang om een ongeluk te krijgen, is ze niet. 'Ik ben niet vaak bang. Ik ben juist geconcentreerd op het racen.' Ze is al kampioen in Groot-Brittannië in haar eigen leeftijdscategorie, maar door dit programma komt haar droom om een echte Formule 1-coureur worden dichterbij.

 

 

Anderen lazen ook: Lewis Hamilton geeft raceauto aan zieke Harry (5).

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomhoog Vraagtzichaf Juichen dat is echt WOW!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.