Foto: Bart Maat

Gaat de regering toch verder zoals-ie nu is?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Gaan de politieke partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie straks toch verder met regeren? Die kans is sinds vandaag weer wat groter. D66-leider Sigrid Kaag wil tóch met de ChristenUnie samenwerken. Terwijl ze eerder zei dat niet te willen. Maar: 'Er moet iets gebeuren', vindt Kaag. 

Het is inmiddels ruim een halfjaar geleden dat volwassenen in Nederland naar de stembus gingen. En nog steeds is er geen nieuwe regering. Het lukte de politieke partijen VVD en D66, die als winnaars uit de bus kwamen, niet om een regering met meerdere partijen samen te stellen.

Toch wel

De VVD, D66, CDA en de ChristenUnie werkten de afgelopen jaren samen in de regering. Maar dat zag D66-leider Kaag niet opnieuw zitten. Die partij denkt volgens haar te verschillend over onderwerpen die voor haar belangrijk zijn. Toch maakte zij vandaag bekend dat ze nu bereid is om daar alsnog over na te denken. Zo hoopt ze dat er binnenkort toch een regering samengesteld kan worden. Kaag liet daarbij wel weten dat ze het klimaat en een beter onderwijs nog steeds belangrijke onderwerpen vindt. Zij hoopt dat de andere partijen daarin met haar meegaan.

Geen verkiezingen

Er wordt door experts al voorzichtig over nieuwe verkiezingen gesproken en dat ziet Kaag dus niet zitten. 'Er moet iets gebeuren. We hebben in Nederland al 170 jaar de traditie dat de kiezer spreekt en dat de politici dan tot een kabinet komen.' 

Anderen lazen ook: Zo wordt een regering gevormd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook