Instagram social media

Gaat Instagram likes verbergen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een leven zonder likes. Kan jij het je voorstellen? De mensen achter Instagram onderzoeken nu de mogelijkheid om het aantal vind-ik-leuks bij een bericht te verbergen. 'We willen niet dat het als een wedstrijdje voelt', aldus de baas van het bedrijf.

Zit jij wel eens te tellen hoeveel mensen jouw post hebben ge-liked? Dan ben je niet de enige. De mensen achter foto-app Instagram wil dat mensen daar minder mee bezig zijn. Een nieuwe functie die ze hebben gemaakt, houdt het aantal likes dat een bericht heeft voor anderen onzichtbaar. Degene die de post heeft gedaan, ziet ze nog wel. Ook laat Insta nog zien dat 'een paar gebruikers en anderen'  een bepaalde post hebben geliked. Deze nieuwe manier wordt op dit moment getest bij een groep Instagrammers in Canada.

'Geen wedstrijdje'

'We willen dat mensen zich minder druk maken over hoeveel likes ze op Instagram krijgen en wat meer tijd besteden aan het verbinden met mensen waar ze om geven', zegt de baas van Instagram over de nieuwe aanpak. 'We willen niet dat Instagram als een wedstrijdje voelt.' 

Onduidelijk

Of de nieuwe functie echt wordt doorgevoerd, is nog de vraag. Het is niet duidelijk hoe groot de Canadese test is en of Instagram van plan is om het ook in andere landen te onderzoeken. Zou jij willen dat het ook in Nederland niet meer om de likes draait?

Anderen lazen ook: 6 dieren die kans maken op socialmedia-prijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het een heel goed idee! Ik maak me altijd druk dat ik te weinig likes krijgen en als dat zo is verwijder ik zelfs de foto?!! Dus ik zou het heel fijn vinden als instagram dat zou doen!

nee niet doen want dan ben je al je like´s kwijt maar je moet er wel heer lang voor wachten.

nooit meer dan verspillen
we likes dus oneens

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps