iphone gezondheid

Gebruik van iPhone ongezond voor kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Miljarden dollars verdient het Amerikaanse technologiebedrijf Apple met de verkoop van iPhones. Toch maken twee van de rijkste aandeelhouders van het bedrijf zich grote zorgen. 

Ze maken zich geen zorgen over de verkoopcijfers, maar over de invloed van iPhones op kinderen. De twee eigenaren zijn bang dat het gebruik van smartphones negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid van kinderen. Daarom hebben ze Apple gevraagd ervoor te zorgen dat ouders beter in de gaten houden wat kinderen met hun telefoon doen. Ook willen ze dat het bedrijf gaat onderzoeken welke effecten het gebruik van smartphones op kinderen heeft.

Controleren

Apple biedt nu al mogelijkheden voor ouders om te controleren wat kinderen doen op een iPhone. Kinderen moeten bijvoorbeeld eerst toestemming van hun ouders krijgen voor ze een app of game kunnen kopen. Maar dat vinden de aandeelhouders niet genoeg.

Andere landen

Op bijna alle scholen gelden regels voor het gebruik van een smartphone. In bijvoorbeeld Frankrijk zijn telefoons op school vanaf september 2018 verboden. Je mag je telefoon dan ook niet meer in de pauze of in de tussenuren gebruiken. Ook in het Afrikaanse land Ethiopië zijn smartphones op school niet toegestaan.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Nathalie over telefoons in restaurants.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat een mobiel op school verboden is vind ik maar raar

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.