gedoe op apentrui van H&M

Gedoe om apentrui van H&M

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Kledingwinkel H&M is het jaar niet fijn begonnen. Veel mensen vonden de foto die je hierboven ziet racistisch. Wat was er precies aan de hand?

‘Zijn jullie helemaal gek geworden of zo?!?!?!’ Dat twitterde een boze Amerikaanse journalist nadat hij in Britse webshop van H&M-kindertruien had bekeken. Op de site draagt een donkere jongen een groene trui met de tekst Coolest monkey in the jungle, oftewel coolste aap in het oerwoud. Terwijl een blanke jongen de oranje versie van de trui aanheeft met de tekst ‘survival expert’.

Racisme

Zijn tweet werd meteen massaal gedeeld. Racisme, vonden veel mensen. Inmiddels heeft de kledingwinkel de foto van hun site gehaald en sorry gezegd tegen alle mensen die ze met hun advertentie beledigd hebben.

The Weeknd

De Canadese zanger The Weeknd vond excuses alleen niet genoeg. Via Twitter liet hij weten niet meer meer H&M te willen samenwerken. Hij had een kledinglijn bij H&M onder het label XO, wat ook de naam is van zijn platenlabel. Ook deed The Weeknd eerder modellenwerk voor de kledingwinkel.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Kaal papegaaitje met trui wordt wereldberoemd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het raar

ik wil die trui weg

tis geen racisme hoor

overdreven reactie

Ik ben zelf halfbloed Surinaams, maar ik voel me niet beledigd? Ik snap dat mensen zich beledigd voelen, maar het kan ook onbewust zijn gedaan door de stylist voor die fotoshoot. En als die jongen zich er niet fijn bij had gevoeld, had hij dat kunnen aangeven. Dus zolang er van hem of zijn ouders geen gedoe komt, waarom zouden wij er wel een drama van maken?

Je hebt echt gelijk! Wat hijzelf voelt is belangrijker!

je hebt gelijk! Door er zo'n probleem van te maken wordt het erger dan het is

Ik vind het geen racisme. Het is gewoon een trui en een kindje met een donkere huid. Eerlijk gezegd vind ik alle commotie zwaar overtrokken. Als ik de trui zou zien in de winkel, had ik daar waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik zou het zelfs voor een van mijn zoontjes kunnen kopen. Oh ja, ik heb zelf een donkere huid.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.