kinderen voor kinderen

Gedoe over 'ongezond' Kinderen voor Kinderen-lied

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

‘Pizza, pasta en patat!’ In het gloednieuwe Kinderen voor Kinderen-liedje Reis Mee! wordt gezongen over lekker ongezond eten op vakantie. En dat vindt niet iedereen leuk...

Het liedje zou ervoor kunnen zorgen dat kinderen ongezond gaan eten. Dat schrijven mensen op Twitter. Ze denken zelfs dat kinderen dik kunnen worden. Luisteren naar muziek over ongezond eten, zou er namelijk voor zorgen dat je zin krijgt in de vettige maaltijden.

Vakantiegevoel

In het liedje zingen de kinderen dat ze zuurkool, spruitjes en puree op vakantie vervangen door pizza, pasta en patat. Cabaretier Jochem Myjer schreef de tekst van Reis Mee! Hij is het absoluut niet eens met de negatieve reacties: ‘Typisch Nederlands gezeik’, zegt hij. Op vakantie ongezond eten hoort volgens Myjer bij het vakantiegevoel.

Haaientanden

Het liedje is speciaal geschreven voor de Kinderenboekenweek van dit jaar (van 2 t/m 13 oktober). Net als het liedje, is het thema 'Reis mee!' Het Kinderboekenweekgeschenk is het boek Haaientanden van Anna Woltz. 

Wat vind jij? Spoort het liedje ongezond eten aan?

Anderen lazen ook: Dit liedje wint wedstrijd Kinderen voor Kinderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat er niks mis is met dat liedje! Ik begrijp niet waarom mensen hier zo over doen. Vraagtzichaf

Eindelijk eens een normaal liedje, niet over iets heel ergs ofzo. Gaan ze meteen weer zeuren. Misschien krijgen kinderen wel trek in die dingen door het lied. Maar dat krijg je ook wel als je door een leuk dorpje loopt, met all hun kraampjes en zo. En uit eindelijk maakt het niet uit wat het kind will, de ouders beslissen nog steeds Vraagtzichaf

Nee het spoort ongezond eten helemaal niet aan en als dat wel zo was dan heb je zelf altijd nog hersens om na te denken

Het is voor kinderen bedoelt

Pizza, pannenkoeken en patat zingen wij thuis. Rentweg

Ja, ik vind het geen fijn liedje omdat het ongezond eten op vakantie aan het promoten is.

Erg gaaf liedje, leuke tekst.

De mensen die nou zitten te zeuren zijn onze vaders en moeders. Zij zijn toch ook niet allemaal dik geworden na het liedje Geef mij maar kip, patat en appelmoes. Met grote klodders mayonaise!
Ze moeten niet zo zeuren.

Leuk liedje! Ik vind niet dat het (bij mij tenminste) je aanspoort zoete dingen te gaan eten. Als je dat liedje hoort denk je natuurlijk wel van “oeh, lekker!” maar dat betekent niet per sé dat je het meteen gaat eten of zo.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.