schoolmusical

Gedoe over schoolmusical

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het was een idee van de achtstegroepers zelf. De rollen in de schoolmusical van een verliefde man en vrouw verwisselen voor verliefde mannen. Twee jongens zouden het homo-stel spelen.

Maar de directeur van openbare basisschool de Anninksschool in Hengelo twijfelde. Een van de meisjes in de klas komt uit een gezin van Jehova's Getuigen. Openlijk homo zijn past niet bij dit christelijke geloof.

Uitsluiten

De schooldirecteur dacht dat het meisje uit de Jehova-familie waarschijnlijk niet mee zou mogen doen met de musical als haar ouders zouden horen over deze mannenrollen. Hij vertelde Tubantia dat hij niemand wil uitsluiten. Daarom besloot hij om van homo-relatie weer een man-vrouw-liefde te maken. 'Mijn uitgangspunt is dat álle kinderen bij dit afscheid van school moeten zijn.' 

Boos

Sommige ouders van de leerlingen waren boos toen ze over de beslissing hoorden. Ze vinden dat de directeur eerst had moeten overleggen met de ouders van het meisje. Anderen vinden dat zijn beslissing op homo-discriminatie lijkt. Vooral op social media ontstond veel ophef.

Anderen lazen ook: Een eindmusical om nooit te vergeten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Superstom! Dat is toch juist weer homo's uitsluiten dan Vraagtzichaf

Waarom moet dat persee je mag toch zijn wie je bent je moet niet in hokjes denken Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.