Katy Perry - ANP

Gedoe over vegan hondje Nugget van Katy Perry

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Ophef over Katy Perry. Of eigenlijk over haar hondje Nugget. De Amerikaanse zangeres zegt op Twitter dat ze er klaar voor is om vegan te gaan leven. Maar dat Nugget daar ook aan meedoet, vinden veel van haar volgers een slecht idee.

'Ik ben voor 95% klaar om 100% VEGAN te zijn... Mijn hond Nugget doet de afgelopen vier maanden met me mee. Bid voor ons ok', schrijft Perry op Twitter. Maar sommige reacties op haar tweet zijn niet mals. 'Honden horen niet veganistisch te zijn', moppert de één. Een ander noemt het zelfs dierenmishandeling.

Geen goed idee

Veganistisch eten betekent dat je niets eet dat van een dier komt. Geen vlees en vis dus, maar bijvoorbeeld ook geen eieren of melk. De website van de Engelse zender BBC zocht al eerder uit of het een goed idee is om je huisdier veganistisch op te voeden. Daarin zegt een Britse dierenarts dat het geen goed idee is. En vegetarisch dan (geen vlees en vis)? 'Het is in theorie mogelijk om een hond een vegetarisch dieet te geven, maar het is veel makkelijker om het verkeerd te doen dan om het goed te doen', aldus de dierenarts. Niet iets om op eigen houtje te doen dus.

Anderen lazen ook: Nieuw dieet voor doktersvissen in Blijdorp

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het maar raar dat hier zoveel gedoe over is, ik bedoel als ik mijn hond veganistisch zou maken is er niemand die het belangerijk vind dus waarom dan bij een beroemd persoon wel?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.