Het shirt van aanvoerder Virgil van Dijk leverde veel geld op. Foto: ANP

Gedragen WK-shirts voor veel geld geveild

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het WK voetbal zit er voor de Nederlandse spelers al een tijdje op, maar dat betekent niet dat hun gedragen shirts nu in de kast liggen. De shirts worden door de KNVB geveild voor een goed doel. En dat leverde al veel geld op.

Een bezweet shirt van aanvoerder Virgil van Dijk of een shirt vol grasvlekken van keeper Andries Noppert. Veel mensen hebben daar een boel geld voor over. Daarom besloot de voetbalbond de kleding te verkopen op de online veiling MatchWornShirt.com. Op die site staan ook shirts van buitenlandse voetballers te koop.

Veel geld 

De voetbalshirts zijn inmiddels erg populair. Wil je er eentje hebben? Dan moet je een volle spaarpot omkieperen. Volgens de NOS betaalden mensen al veel geld voor de kleding. Er zou al meer dan 320.000 euro opgehaald zijn. Zo betaalde iemand ruim zesduizend euro voor het shirt van Virgil van Dijk en vijfduizend voor die van Frenkie de Jong.

Geld naar Qatar

In januari maakt de KNVB bekend hoeveel geld er uiteindelijk is opgehaald. Dat geld gaat naar de mensen in Qatar die de stadions, wegen en hotels hebben gebouwd. Zij zouden daarvoor niet goed behandeld zijn en niet veel geld voor hebben gekregen. Daarover lees je hier meer.

Anderen lazen ook: Dit is er aan de hand rond het WK in Qatar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps