paralympische spelen
Stelling

'Geef de Paralympische Spelen veel meer aandacht op tv'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

De Olympische Zomerspelen zitten erop. Oranje heeft negentien medailles veroverd: acht keer goud, zeven keer zilver en vier keer brons. Dat smaakt naar meer! In ieder geval wél voor 114 Nederlandse paralympische sporters. Zij komen van 7 tot en met 18 september in actie tijdens de Paralympische Spelen, het toernooi voor sporters met een handicap.

Het is de grootste en jongste ploeg ooit. Waar de wedstrijden van de ‘gewone’ Spelen zo’n beetje dag en nacht werden uitgezonden, is er voor de Paralympics een stuk minder aandacht op tv. ’s Ochtends van 7:30 tot 8:00 uur een update van de nacht en ’s avonds een half uurtje hoogtepunten. De wedstrijden zijn live te zien via livestreams op NOS.nl.

Keihard op één been
Dat vind ik jammer. Deze atleten trainen net zo hard, misschien zelfs wel harder dan hun collega’s zonder handicap.

Probeer het maar eens: keihard rennen op één been. Of scheuren over de atletiekbaan in een rolstoel. Of wat dacht je van wielrennen terwijl je nauwelijks iets kunt zien?

Hup!
Volgens André Cats, de baas van de paralympische sporters, moet ik niet mopperen maar juist kijken naar de vooruitgang. ‘Acht en vier jaar geleden was er veel minder aandacht dan er nu is. Het ontwikkelt zich. En dat is positief’, zei hij in een interview. Dat klopt natuurlijk. Maar toch blijft het jammer.

Mijn voorstel: over vier jaar is er gewoon precies evenveel aandacht voor de Paralympische als de Olympische Spelen. Oók in Kidsweek. Om vast het goede voorbeeld te geven, lees je volgende week interviews met vier paralympiërs onder de achttien jaar. Hup Holland Hup!

Stelling: De Paralympische Spelen moeten meer aandacht krijgen op tv.

Jeltje (10): Eens
‘Mensen met een handicap zijn evenveel waard. En zij verdienen ook de kans om te laten zien hoe hard ze getraind hebben, zeker omdat ze vaak een zwaar verhaal achter de rug hebben. Het lijkt me leuk om ook hun wedstrijden live op tv te kunnen volgen, omdat je zo allerlei verschillende sporten leert kennen.’Julius (11): Eens
‘De Paralympische Spelen, dat is iets met rolstoelen toch? Het is goed dat de NOS livestreams heeft. Maar als de wedstrijden live worden uitgezonden op NPO1, bereik je veel meer mensen. En dat is belangrijk, want gehandicapte sporters hebben net zo veel recht op aandacht. ’ 

Wat vind jij? Geef hieronder je mening in de reacties!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik snap het niet! Het is niet normaal bij de olimpische spelen, iedereen entoursiast. En hier alleen maar livestreams. Totale onzin. deze mensen hebben er misschien nog harder aan gewerkt. En zij moeten het ook kunnen laten zien dus papalimpische spelen op tv olé!

Duimomhoog **** de tv want de Paralympics zijn cooler

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.