Te weinig kinderen krijgen les over bloot en seks op het internet

'Geef kinderen les over bloot en seks op internet'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Veel kinderen komen op internet weleens plaatjes of filmpjes van blote mensen tegen, of van mensen die seks hebben. Dat stellen onderzoekers. Die vinden dat leerlingen daar op school meer les over zouden moeten krijgen.

Misschien is het je weleens gebeurd: ben je voor een spreekbeurt op internet naar afbeeldingen aan het zoeken, kom je opeens plaatjes van blote mensen tegen! Het kan zomaar gebeuren.

En dat gebeurt ook vaak, ontdekte kenniscentrum Rutgers. Zij vroegen 900 kinderen tussen 9 en 12 jaar naar hun ervaringen. Wat blijkt: 7 op de 10 kinderen ziet weleens plaatjes of filmpjes van blote mensen. En 1 op de 3 ziet weleens beelden van seks.

Google of YouTube

De meeste kinderen komen het per ongeluk tegen, bijvoorbeeld op Google of YouTube. Soms gebeurt het ook dat een vriendje of vriendinnetje de beelden doorstuurt. 1 op de 5 kinderen geeft aan zélf weleens naar zulke beelden te zoeken op het internet.

Kinderen zien veel bloot en seks op internet

Praten

Moeten websites als Google en YouTube voor kinderen dan verboden worden? Dat is geen goed plan, vinden de onderzoekers. Wat wel helpt: erover praten! Want plaatjes op internet zijn niet altijd hoe het in het échte leven is. Toch praat een kwart van de kinderen er thuis niet over. En op bijna de helft van de scholen wordt er ook niet over gepraat.

Dat moet veranderen, vinden de onderzoekers. Zij hopen dat er op de basisschool vaker les wordt gegeven over bloot en seks op internet. Dat is ook handig voor als je later naar de middelbare school gaat. Deze week, tijdens de Week van de Lentekriebels, wordt er op veel basisscholen al meer aandacht aan liefde en seks besteed.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het vies maar het is normaal dat is gewoon

ik vindt het wel vies als ik er aan denk maar het is normaal anders kan je geen kinderen krijgen als je dat wilt.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.