Cora over natuurscholen
Stelling

'Geef meer kinderen les op een natuurschool'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Oké. Ik moet jullie iets opbiechten. Ik ben er niet trots op, maar ik ben superjaloers. Jaloers op de kinderen in Nieuw-Zeeland die daar naar de pas geopende Forest School kunnen. Deze Bos School ligt bij de plaats Hatfields, midden in het bos.

In een boom hangen
De kinderen krijgen er ‘gewone’ schoolvakken als aardrijkskunde, geschiedenis, lezen en schrijven. Maar een groot deel van de lestijd wordt besteed aan de natuur. En de kinderen zijn zowat meer buiten dan binnen. Want, vindt de Bos School, de natuur is de beste school die er is.

‘Als iemand het fijn vindt om een halve dag boven in een boom te hangen, dan is dat bij ons prima’, zei de schooldirecteur tegen een Nieuw-Zeelandse krant. ‘Als je kinderen namelijk die vrijheid geeft, dan hebben ze daarna weer genoeg plaats in hun hoofd om iets nieuws te leren.’ Dus mogen de kinderen naar hartenlust in bomen klimmen, vlotten bouwen, zandkastelen maken, testjes doen en speuren naar dierensporen… Worden ze vies of vallen ze een gat in hun knie: geen probleem.

Paddenstoelen
Wat had ik, eeuwige slootjesspringer en bomenklimmer, graag op die Bos School gezeten. Ik ben het helemaal eens met de directeur. Van zelf dingen ontdekken in de natuur kun je enorm veel leren.

Wat mij betreft ploppen er straks overal van zulke natuurscholen als paddenstoelen uit de grond. En andere scholen mogen ook best hun deuren wat vaker opengooien. Iedereen naar buiten!

Stelling: Er moeten meer natuurscholen komen

JobJob (9): Eens
‘Ik zie zo’n school wel zitten. Ik ben heel graag buiten. Nou ja, als het koud wordt, is het misschien wat minder fijn. Maar verder… Ik denk dat het heel belangrijk is om veel over de natuur te leren. Dan leer je ook hoe je de natuur goed kunt beschermen en dat is hard nodig.’


NadiaNadia (9): Eens
‘Wat een cool idee, zeg. Ik weet nog niet zoveel van de natuur af, maar ik zou er wel meer over willen weten. Ik zit op een school in de stad. Heel soms gaan we naar buiten, naar het park. Maar zo’n school midden in het bos, dat is pas leuk.’

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben eens want bij ons hebben we heel weinig natuur activiteiten. en we hebben vlak in de buurt een bosje

Eens.
Omdat ik het leuk vind om buiten te zijn. Dan kun je vaker picknicken.

Ik ben niet echt een buitenmens, maar ik ben het toch eens

EENS!!!!!!!!!!! en ja, je leert door te ervaren! Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps