Foto: ANP

Geel voor spugers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Voetballers die op de grond spugen. Het is niet alleen vies, ze zouden er een gele kaart voor moeten krijgen! Dat vindt het hoofd van het medische team van de voetbalbond FIFA. Het idee ligt nu bij de organisatie die de spelregels van het voetbal bepaalt.
 

In Nederland worden de voetbalcompetities niet meer afgemaakt. Maar in andere landen wordt daar nog over nagedacht. Tot nu toe is in Europa alleen de Eredivisie definitief stilgelegd. Sommige competities gaan misschien dus wel door!  

Geen klodders
En dat is veiliger als er geen spuugklodders rondvliegen, vindt de FIFA. De bond is bang dat het coronavirus zo kan worden verspreid. Daarom hoopt de bond dat er gele kaarten kunnen worden uitgedeeld aan voetbalspugers. 

Meer spuugverboden
Ook in de Zuid-Koreaanse honkbalcompetitie mag niet meer worden gespuugd. En de Nederlandse hockeybond heeft het ook al verboden! De hockeybond wil de velden schoonhouden, nu kinderen en jongeren weer mogen sporten.

Een eigen plek
Waarom spugen sporters eigenlijk zoveel? Daarover zijn de meningen verdeeld. Bijgeloof, denkt de een. Een andere theorie is dat sporters zo hun eigen ‘plek’ afbakenen, net als plassende hondjes. Nog een verklaring: wie zich inspant maakt meer spuug aan. 

Anderen lazen ook: Kinderen sporten niet om te winnen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps