Foto: Peter Hilz
Uitgelegd

Geen BN'ers meer in gokreclames

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op tv, YouTube of in bushokjes. Gokreclames met BN'ers zoals Wesley Sneijder en Andy van der Meijde. Vanaf vandaag mogen die bekende gezichten geen reclame voor gokken meer maken.

Minister Franc Weerwind (rechtsbescherming) wil strengere regels voor gokreclames. Vanaf vandaag zijn 'rolmodellen' verboden in de reclames. Die BN'ers, vaak oud-voetballers, zouden het gokken aantrekkelijk maken. Met de nieuwe regels wil Weerwind voorkomen dat jongeren beginnen met online gokken en verslaafd raken.

BN'ers

Maar wanneer ben je een BN'er? Volgens het ministerie gaat het om mensen die 'publiekelijk bekend zijn', zoals (oud-)profvoetballers, influencers, modellen en zangers.

Verbod op reclames

Maar het blijft niet bij een verbod op BN'ers. Weerwind wil dat er ook een verbod komt op gokreclames die zomaar voorbij kunnen komen. Bijvoorbeeld op tv en YouTube. Wanneer je zelf op internet zoekt op gokken kun je de reclames dan nog wel tegenkomen.

Anderen lazen ook: Nieuwe regels over reclame op Youtube en TikTok

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook