Coronavirus

Geen eindexamens op middelbare scholen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Aan het einde van de middelbare school doen leerlingen een paar belangrijke laatste examens. Door het coronavirus gaan ze dit jaar niet door. Dat zei onderwijsminister Slob vandaag.

Een aantal onderwijsorganisaties zei al een tijdje dat de landelijke eindexamens geschrapt moesten worden. Sinds de regering gisteren met nog strengere maatregels kwam om de verspreiding van het coronavirus te stoppen, vonden ze dat helemaal.

Tijdens deze eindexamens zitten leerlingen met z'n allen in één ruimte. Dat zou door de nieuwe regels niet meer kunnen.

Eindexamens

De landelijke eindexamens voor middelbare scholieren zouden 7 mei beginnen. Sommigen zouden er al vanaf 30 maart mee aan de slag gaan.

Deze laatste examens hoeven ze dus niet meer te doen. Als ze hun schoolexamens halen, zijn ze geslaagd. De school bepaalt nu of leerlingen een diploma krijgen.

Verstandig

Minister Slob denkt dat de scholen nu meer tijd hebben om de schoolexamens goed voor te bereiden. Onderwijsorganisaties zijn blij. Ze vinden het een verstandige beslissing. Vorige week werd al besloten dat ook de centrale eindtoets voor achtstegroepers niet doorgaat.

Anderen lazen ook: Jeske (10) maakt journaal over coronavirus.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook