Laag water in Venetië. Foto Getty Images

Geen gondels in Venetië door tekort aan water

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Normaal gesproken krioelt het van de gondels in de grachten van Venetië. Maar voorlopig varen ze niet. Er stroomt namelijk bijna geen water door de grachten van de Italiaanse stad.

Het water in de Italiaanse toeristenstad staat zó laag, dat er binnenkort misschien helemaal geen water meer doorheen stroomt. Dat komt doordat er deze winter heel weinig neerslag is gevallen in Noord-Italië. 

Gesmolten sneeuw

Volgens wetenschappers hebben ook de Italiaanse rivieren en meren, zeker in het noorden van het land, last van een groot tekort aan water. In de Alpen is dit jaar maar de helft van de normale hoeveelheid sneeuw gevallen, waardoor er niet genoeg gesmolten sneeuw naar beneden sijpelt.

Vijftig dagen regen

Volgens experts moet het zo’n vijftig dagen regenen voordat toeristen weer in een gondel of watertaxi kunnen stappen. Er wordt voor de komende dagen wél neerslag verwacht, maar deskundigen houden hun hart vast voor de zomer die er straks aan komt. Ondertussen zijn milieuclubs bezig met een plan om de stad beter te wapenen tegen de droogte.

Anderen lazen ook: Filmpje: gevecht met sinaasappels in Italië 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps