schaatsers

Geen goud voor ploegenachtervolging, wel podiumplaats

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De Nederlandse schaatsers deden het vandaag minder dan gehoopt in de ploegenachtervolging. Beide ploegen behaalden geen gouden medaille, maar wel een podiumplaats. 

In de halve finale werd al duidelijk dat de Nederlandse mannen geen goud meer konden winnen. Eén van de schaatsers, Jan Blokhuijsen, had een kapotte veer in zijn schaats waardoor hij minder hard kon schaatsen. Daarna moest de ploeg strijden om de bronzen medaille met Nieuw-Zeeland. In deze wedstrijd kwamen de Nederlanders 5,14 eerder over de streep. Uiteindelijk won Noorwegen de olympische titel na een spannende finale met Zuid-Korea.

Zilver

De Nederlandse vrouwen behaalde een zilveren medaille. Voor schaatster Ireen Wüst was deze wedstrijd extra speciaal. Het was haar allerlaatste olympische wedstrijd ooit. Als de Nederlandse ploeg had gewonnen was Wüst de beste schaatser aller tijden geweest op de Winterspelen. Maar dat is dus helaas niet gelukt. Tegenstander Japan won de gouden titel en behaalde een olympisch record met hun snelheid.

WustIreen Wüst na de ploegenachtervolging

Vond je dit interessant? Lees dan meer over de Olympische Spelen 2018 in ons Dossier: Winterspelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook