sneeuw Parijs chaos

Geen les, maar sneeuwpret voor Emma (12) uit Parijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Geen school, maar sneeuwballen gooien met de hele klas. Wie droomt er niet van? In Parijs is zo veel sneeuw gevallen, dat veel scholen vandaag niet open konden. Wel 20 centimeter in totaal. En er wordt nog meer verwacht. ‘Stiekem best wel leuk’, vindt Emma (12), die er woont.

Van de 60 kinderen uit haar jaar waren er vandaag maar 6 op school, weet Emma. ‘De directeur stuurde een bericht uit dat iedereen zelf mocht bepalen of hij wel of niet zou komen.’ En als je kwam, was het op eigen risico. Emma wordt ’s ochtends door haar moeder naar school gebracht, maar die vond dat vanmorgen geen goed idee. En dus kon Emma het park in met haar klasgenoten om de hele dag sneeuwgevechten te houden. ‘Superleuk natuurlijk.’

parijs sneeuw chaos

Skiën

Sommige mensen waren zelfs zo gek om de ski’s van zolder te halen. Emma: ‘Bij ons voor de deur kwam een skiër langs die werd getrokken door een auto. Dat zie je niet elke dag.’ Ondanks alle pret, zijn er ook nadelen aan de sneeuwval. Bussen en treinen rijden niet of nauwelijks en veel scholen blijven de komende dagen nog dicht. En, jammer voor de toeristen: de Eiffeltoren is gesloten. 

Emma's buurvrouw filmde de skiër in haar straat. De tekst loopt door onder de video.

Parijs kwam vorige week nog in het nieuws vanwege de overstroomde rivier de Seine. Als je bedenkt dat dat water ook niet niet allemaal de stad uit is, begrijp je misschien hoeveel chaos er nu is. Emma maakt zich druk om hele andere dingen: ‘Morgen moet ik een betere sneeuwpop maken. Die van vandaag stortte de hele tijd in.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ken jij deze beroemde bouwwerken?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook