Foto: ANP

Geen reacties meer onder filmpjes met kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Onder een groot deel van YouTube-filmpjes van jonge kinderen kun je binnenkort niet meer reageren. Over welke leeftijd het gaat is niet duidelijk.

Die nieuwe regel stelde YouTube in om ervoor te zorgen dat volwassenen geen ongepaste reacties meer kunnen plaatsen. Vorige week werd bekend dat sommige video's van kinderen werden bekeken door mensen met verkeerde bedoelingen. Dat ontdekte de Amerikaanse Youtuber Matt Watson. Hij zag dat gebruikers elkaar tips gaven over momenten waarop kinderen bijvoorbeeld weinig kleren aanhebben.

Goed idee?

YouTube wil dat voorkomen en dus besloten zij dat er helemaal niet meer gereageerd kan worden en verwijderden heel veel reacties. Bij filmpjes met oudere kinderen kun je nog wel reageren, maar kunnen de reacties uitgezet worden als er kans is op ongepaste reacties.

Mening meedenklezers

Natuurlijk wilden we graag weten wat onze meedenklezers van de nieuwe regel vinden. Dit waren hun reacties:

Wart: 'Ik vind het gek. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om sommige woorden te blokkeren. Dan ontvang je die nare woorden dus niet meer in de reacties. Helemaal geen reacties vind ik niet goed, want dan kun je ook geen leuke reacties meer sturen naar Youtubers die kind zijn.'

Raphael (9): 'Ik vind het een goed idee, want het is belangrijk dat kinderen veilig zijn op het internet.'

Sade (9): 'Ik ben het wel met YouTube eens. Dat die reacties worden gestuurd is echt niet leuk en daar moet een einde aan komen. Maar aan de andere kan kun je dan ook geen positieve reacties meer geven of krijgen.'

Anderen lazen ook: Komt er een kijkwijzer voor YouTube?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Als dit een goed idee was, hoezo zijn ze er dan niet eerder op gekomen?! Ik vind dat iedereen gewoon elke video mag kijken! Dan kun je beter dat doen bij YouTube kids Rentweg

ik sta vierkant achter je

Ja helemaal
mee eens!

Ik vind dat je gewoon reacties moet kunnen plaatsen. Je moet het youtube kanaal: Celine en michiel maar eens bekijken ik wil hun echt super, super, super graag een leuke positie reactie geven!!!!!!♥️♥️♥️♥️♥️ Die reactie hebben ze wel verdiend!!!! Ik vind dat ook genoeg andere Youtubers dat ook verdienen. Niet iedereen zet vervelende reacties erop. Ik wil alleen de leuke positieve reactie achterlaten als ze het echt verdienen! Als ik zoiets heb van: wat is dat van video dan plaats ik er gewoon reactie onder. Niemand verdient dat. Hoe slecht hij/zij ook video's kan maken. STOP STOMME REACTIES PLAATSEN!!!

Iedereen kiest zelf wat ie kijkt

Wil wil ook dat je gewoon een reactie mag plaatsen?

Ik vind van wel

Waarom kan je YouTube zo maken dat stomme reacties uit zichzelf worden verwijderd. En leuke reacties blijven staan?

Jongere kinderen kunnen geen reacties plaatsen, maar oudere kinderen kunnen dat wel. Je zit juist dat oudere kinderen het zijn. Ik zag onder de video staan: Hij denkt dat hij alles kan. Dat is niet leuk. Zo'n reactie zou ik nooit plaatsen!!!!!!!( Ik kan geen reactie plaatsen) ik ben pas 10 jaar

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.