tabak

Geen sigaretten meer tussen de medicijnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Best een gek gezicht: drogisterijen die naast gezondheidsspullen ook sigaretten verkopen. Dat vinden de winkels ook. Daarom stoppen Kruidvat en Trekpleister met de verkoop van tabak.

De winkels zijn daarmee de eerste grote drogisterijen in heel Europa die stoppen met de verkoop van tabak. De ongezonde sigaretten passen niet meer in het concept van de gezondheidswinkel. ‘We kunnen het gewoon niet meer maken', zegt baas Gerard van Breen tegen het AD. 'Gezondheid neemt een steeds belangrijkere plaats in in onze winkels.’

Weggooien

Toch zal het nog zeker ander halfjaar duren voordat de tabak uit alle 933 winkels van het Kruidvat en de 190 Trekpleisters in Nederland verdwenen is. Dat komt omdat ze de panden willen verbouwen én omdat het niet is slim is om alle dure sigaretten weg te gooien. Daarom wordt de verkoop steeds minder tot het verdwijnt.

Tegen kanker

Ook zal Kruidvat zich aansluiten bij Alliantie Nederland Rookvrij, een organisatie die Nederland wil laten stoppen met roken. Hierdoor hoopt de drogisterij dat ook andere grote winkels zoals supermarkten zullen stoppen met het verkopen van tabak. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Vera over roken in de auto.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt het goed dat kruidvat zoiets doet. Zelf heb ik meestal last van rokende mensen die de rook dan in mijn gezicht blazen. Dus ga zo door Kruidvat en Trekpleister! Duimomhoog Duimomhoog

Je hebt helemaal gelijk!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps