
Geen straf voor jokken over je leeftijd
Instagram vraagt of je achttien bent. En in WhatsApp moet je aanvinken of je ouder dan zestien bent. Veel apps willen ineens je leeftijd weten. Wat is er aan de hand? En is het erg als je daarover jokt?
De nieuwe leeftijdsregels komen door een nieuwe Europese wet die regelt dat bedrijven niet zomaar informatie van kinderen onder de zestien jaar mogen opslaan. Dat gaat bijvoorbeeld om je telefoonnummer of de nummers van de mensen die je appt. Voor jongere kinderen moeten de ouders daar officieel toestemming voor geven. De meeste bedrijven hebben geen zin in het gedoe dat dat zou geven. Daarom vinden ze het een stuk makkelijker om gewoon de minimumleeftijd voor een app te verhogen.
Controleren
De appmakers weten zelf ook wel dat de meeste kinderen de apps gewoon blijven gebruiken. De kans dat je een boete krijgt is dus niet zo groot. Een bedrijf als WhatsApp weet je geboortedatum niet en kan dus ook niet controleren of je ouder dan zestien bent. Als jouw ouders het goed vinden dat je op WhatsApp, Instagram of Musical.ly zit, kan een klein leugentje om bestwil deze keer niet zo veel kwaad.
Anderen lazen ook: Zo schakel je de nieuwste functie van Instagram uit en Tips en trucs voor Instagram.
Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!
Reacties
ik vind het best logisch dat apps vragen hoe oud je bent ect wand dat zorgt er ook weer voor dat je veiliger bent.
ik vind het ook wel goed ,maar ook weer een beetje jammer omdat:je hebt een telefoon gekregen en dan kan je dingen regelen van verre afstanden en dan moet je opeens inloggen voor je leeftijd
Dan moet je gewoon 16/18 of ouder aanklikken. zo makkelijk is het.
ik vindt het een goed atvies
van deze schrijver
Wat vind jij? Laat je reactie achter
Let op:
Plaats een scoop