chris froome

Geen Tour de France, maar Tour de Froome

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Volvo Ocean Race
Raymond
Krul

De 105de Tour de France gaat vandaag van start, maar je kunt het beter een Tour de Froome noemen. Zo vaak gaat het over de Britse wielrenner van de Sky-ploeg.

Komt hij wel of komt hij niet? Dat was de afgelopen weken de grote vraag als het over de Tour de France ging. Probleem: wielrenner Chris Froome had vorig jaar te veel salbutamol in zijn lichaam. Dat is een stofje dat in een medicijn tegen astma zit.

Eerst zou Froome geschorst worden omdat hij de dopingregels zou hebben overtreden. Maar deze week werd bekend dat Froome zich tóch aan de regels heeft gehouden. En dus staat de viervoudige winnaar zaterdag gewoon aan de start als de Tour losbarst op het eilandje Île de Noirmoutier.

Weg of modder

Wie zeker niet start, is Mathieu van der Poel. De 23-jarige wielrenner werd afgelopen zondag Nederlands kampioen op de weg. Best bijzonder, want Van der Poel is eigenlijk een veldrijder en een mountainbiker. Eigenlijk is Van der Poel overal goed in. Best lastig, want hij moet een keer gaan kiezen voor de weg of de modder. Dit jaar past de Tour de France niet in zijn schema.

Onze beste ronderenner Tom Dumoulin rijdt wel de Tour. Het belooft een spannende strijd te worden tussen hem, Froome en andere kanshebbers zoals de Italiaan Vincenzo Nibali en Colombiaan Nairo Quintana.

Anderen lazen ook: Goed voor het milieu: witte wegen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps