Beeld Bavokerk

Geen winnaar wedstrijd, orgelspelers te slecht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een belangrijke muziekwedstrijd in Haarlem is dit jaar door niemand gewonnen. De jury vond de finalisten geen van drieën goed genoeg.

De internationale orgelwedstrijd in Haarlem bestaat als sinds 1951. Maar dit jaar is het voor het eerst dat er geen winnaar is gekozen.

Niet onder de indruk

Na twee voorrondes bleven afgelopen weekend drie finalisten in de wedstrijd over. Zij moesten in de finale een paar opdrachten doen om te laten zien hoe goed ze kunnen spelen. Zo moesten ze onder meer zelf een orgelstuk verzinnen bij geluidloze films van honderd jaar oud. Maar de jury was niet onder de indruk. ‘De deelnemers waren geen van drieën vernieuwend, creatief of origineel genoeg om een prijs te verdienen’, zo staat in een verklaring.

Duizend euro

De organisatie gaat de duizend euro prijzengeld die bedoeld waren voor de winnaar nu besteden aan het steunen van jonge orgelspelers met veel talent.

Anderen lazen ook: Orgel van 44 furby's

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook