gehandicapte Collette start koekjesfabriek

Gehandicapte Collette start koekjesfabriek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Nee, nee en nog eens nee. Dat hoorde de Amerikaanse gehandicapte Collette (26) elke keer als ze probeerde een baan in een keuken te vinden. Ze baalde er zó van dat ze zelf een koekjesfabriek begon. Dat is een megasucces.

Collette heeft het syndroom van Down en is dol op bakken. Het lukte haar maar niet om ergens een baan te vinden. Dus begon ze haar eigen koekjesfabriek. Een buurtsupermarkt gaf haar een eigen plekje in de winkel. Elke week verkocht Collette op die manier vijftig koekjes.

Beroemd

Dapper, vond een journalist bij nieuwsplatform CBS News. Hij maakte een reportage over de fabriek en BOEM: Collette werd beroemd. Nu rollen er vijftigduizend koekjes per week uit de oven bij Collettey’s Cookies. Vierduizend klanten uit heel Amerika bestellen bij de fabriek.

Collette is trots. Ze hoopt dat haar succes andere mensen met een handicap op een idee brengt. ‘Want’, zei ze tegen CBS, ‘wat Collette kan, kun jij ook!’

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps