Foto: AFP
Uitgelegd

Geheime informatie gevonden in huis Trump

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI viel vorige maand binnen in het huis van oud-president Donald Trump. Nu blijkt dat hij geheime documenten in zijn huis had liggen. Wat is er aan de hand?

Wat is er gebeurd?

In het huis van Trump werden meer dan 11.000 documenten van de overheid gevonden. Die lagen in dozen in een opslagruimte en in zijn kantoor. In een van die documenten staat geheime informatie over kernwapens en een leger van een ander land. Het is niet bekend over welk land het gaat.

Er zijn ook veel lege mappen gevonden, op 48 daarvan staat het woord 'geheim'. Het is niet zeker wat er in die mappen zat en waar die geheime documenten nu zijn gebleven.

Waarom mag hij die documenten niet hebben?

De president van Amerika ziet veel belangrijke en geheime informatie. Er zijn maar een paar mensen die zulke belangrijke documenten mogen bekijken. Als de president stopt, moet hij alle documenten over de overheid weer inleveren bij het Witte Huis. Het Nationaal Archief liet al eerder weten dat Trump er erg lang over deed om zijn dozen met informatie in te leveren.

Hoe reageerde Trump zelf op deze vondst?

Er wordt nog onderzocht of Trump echt geheime documenten achterhield. Hijzelf zegt dat hij onschuldig is. Hij denkt dat dit onderzoek wordt gedaan om te voorkomen dat hij nog een keer president wordt.

Anderen lazen ook: Komen er strengere wapenregels in Amerika?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook