Facebook Herberg De Brabantse Kluis

Geheimzinnig briefje uit 1904 gevonden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een wel heel spannende ontdekking tijdens het slopen van een Brabants muurtje. Er zat namelijk een doosje in gemetseld, met daarin een briefje uit 1904. Mét een boodschap!

In Herberg De Brabantse Kluis zat ooit een klooster. Nu is het een hotel en restaurant. Omdat er vanwege corona meer buitenruimte nodig is, werd er op de plek van de oude stal ruimte gemaakt voor een veranda. Daar moest een muurtje voor wijken. Daar ging Jan Renders, de vader van de eigenares, mee aan de slag.

Kistje

Tijdens het sloopwerk vond hij een oud kistje, met daarin een briefje. 'Een groet uit 1904, helemaal intact!' schrijft de herberg op zijn Facebookpagina. Op het briefje staan de namen van de metselaars van het muurtje, het jaartal, en de tekst 'Gegroet tot gij het vind’. 'Heel bijzonder', zegt Renders tegen Omroep Brabant. 'Zo oud, met potlood geschreven en dan nog goed te lezen, dat is echt fantastisch.'

Wow! Een historische vondst deden wij afgelopen week! Tijdens de sloop voor de verbouwing van een nieuwe extra veranda...

Geplaatst door Herberg De Brabantse Kluis op Maandag 25 mei 2020

Anderen lazen ook: Mysterieuze signalen uit de ruimte

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps