Facebook Herberg De Brabantse Kluis

Geheimzinnig briefje uit 1904 gevonden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een wel heel spannende ontdekking tijdens het slopen van een Brabants muurtje. Er zat namelijk een doosje in gemetseld, met daarin een briefje uit 1904. Mét een boodschap!

In Herberg De Brabantse Kluis zat ooit een klooster. Nu is het een hotel en restaurant. Omdat er vanwege corona meer buitenruimte nodig is, werd er op de plek van de oude stal ruimte gemaakt voor een veranda. Daar moest een muurtje voor wijken. Daar ging Jan Renders, de vader van de eigenares, mee aan de slag.

Kistje

Tijdens het sloopwerk vond hij een oud kistje, met daarin een briefje. 'Een groet uit 1904, helemaal intact!' schrijft de herberg op zijn Facebookpagina. Op het briefje staan de namen van de metselaars van het muurtje, het jaartal, en de tekst 'Gegroet tot gij het vind’. 'Heel bijzonder', zegt Renders tegen Omroep Brabant. 'Zo oud, met potlood geschreven en dan nog goed te lezen, dat is echt fantastisch.'

Anderen lazen ook: Mysterieuze signalen uit de ruimte

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook