Trein

Gekoelde trein vol groente en fruit naar Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Sinaasappels, tomaten en komkommers die in Spanje worden geteeld, komen vanaf vandaag met een speciale, gekoelde trein naar Nederland. Dat is veel minder slecht voor het milieu dan vrachtwagens met fruit en groente over de weg laten rijden.

De trein gaat drie keer per week rijden, via een rechtstreekse verbinding tussen de Spaanse stad Valencia en Rotterdam. Dat gaat net zo snel als over de weg, maar het is veel duurzamer. Er komt namelijk minder CO2 in de lucht, dat zijn gassen die zorgen voor de opwarming van de aarde.

Kilometers

Door de nieuwe treinverbinding zijn zo'n 12.000 ritten per vrachtwagen minder nodig. Dat betekent ook dat er 22 miljoen minder kilometers op de weg worden gereden. En dat scheelt flink in de uitstoot van vieze gassen.

Koeling

Op één trein kunnen zo'n 42 containers vol groente en fruit, dat is net zoveel als er in 42 vrachtwagens past. Om alle verse spullen onderweg goed te houden wordt de trein gekoeld.

Anderen lazen ook: De tweede klimaatmars voor scholieren in beeld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook