spaarpot

Geld maakt niet gelukkig. Of wel?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke
Nienke
Ledegang

Wat doe jij met je zakgeld? Spaar je of geef je het meteen uit? En moet je er ook cadeautjes voor familie en vrienden van betalen? En je kleding? Met hulp van de website www.weekvanhetgeld.nl krijg je een beter overzicht over jouw uitgaven.

Geld, harde poen, pegels, euri’s. Geld wordt bezongen in vele liedjes en speelt vaak de hoofdrol in films, series en verhalen. Geld is fijn, maar het kan je ook in de problemen brengen. Als je te veel hebt, of juist te weinig. Als je te veel uitgeeft of steeds meer geld wilt. Gezond met geld omgaan is eigenlijk heel belangrijk.

Kasboekje

Met de opdrachten van de website weekvanhetgeld.nl kun je ‘geldwijs’ worden. Er staan bijvoorbeeld manieren om een soort kasboekje bij te houden. Hierin houd je precies bij wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Maar ook wat verzekeringen zijn en waarom je die moet afsluiten – of nou ja, je ouders.

Ook goed om te weten: hoeveel zakgeld is normaal bij welke leeftijd? En hoe zit dat met kleedgeld? Met je ouders kun je zelfs een zakgeldcontract afsluiten. Deze overeenkomst kun je kant-en-klaar downloaden op de site van week van het geld.nl.

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

geld maakt gelukig ik weet het zeker .wat vind jij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps