Foto: ANP

Geld voor gepeste Quaden naar goed doel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Om de gepeste Quaden (9) naar Disneyland te sturen, werd met een inzamelactie 431.400 euro opgehaald. Maar de jongen besloot er iets anders mee te doen: 'Geef alles maar aan het goede doel.' 

Quaden uit Australië heeft een groeistoornis en zal altijd klein blijven. Daar werd hij mee gepest en dat vond zijn moeder zo erg, dat ze een filmpje van een snikkende jongen op social media deelde.

Een Amerikaanse komiek met dezelfde groeistoornis startte een inzamelingsactie voor hem en haalde zo 474.000 dollar (431.400 euro) op. Hij wilde Quaden en zijn gezin naar Amerika laten komen en ze daar een paar dagen naar Disneyland sturen. Maar Quaden en zijn familie dachten daar anders over. Ze vinden dat dat geld beter aan goede doelen gegeven kan worden.

Waar het écht om gaat

In overleg met de komiek gaat het geld nu dus naar meerdere goede doelen, die zich bijvoorbeeld inzetten voor gepeste kinderen of voor mensen met dwerggroei. Het was zijn moeder die op dat idee kwam, vertelt de tante van Quaden aan een nieuwsprogramma uit Australië. 'Mijn zus wil dat we niet vergeten waar het écht om gaat. We willen dan ook dat het geld naar goede doelen gaat die het echt nodig hebben. Zij weten hoe het geld het beste besteed wordt.'

Veel mensen kwamen voor Quaden op, maar hij kreeg ook negatieve reacties. Zo dachten veel mensen dat hij een oplichter zou zijn, die op geld uit is. Hier lees je er meer over.

Anderen lazen ook: Gepeste Quaden is geen oplichter.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik denk dat ze dit doen om er lief uit te zien door d haat reacties het is goed maar ik denk dat ze het alleen maar doen om er lief uit te zien.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.