Chinees Nieuwjaar: uit welk dierenjaar kom jij?

Gelukkig Knorjaar! Uit welk dierenjaar kom jij?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Dacht jij dat het nog maar net 2019 was? Volgens de Chinese kalender begint deze week het jaar 4716! Het wordt het Jaar van het Zwijn.

Volgens de Chinese jaartelling staat elk jaar voor een dier. Afgelopen jaar was dat de hond. En nu is het varken dus aan de beurt.

Jaar van het Zwijn

Volgens de Chinese traditie zijn mensen die in het Jaar van het Zwijn geboren zijn eerlijk, bescheiden en verstandig, maar soms ook een beetje gierig en een tikkie bazig.

Dierenjaar

Wil jij weten in welk dierenjaar jij geboren bent? En wat voor type je volgens de Chinese astrologie bent? Kijk hieronder!

Ben jij geboren tussen 23 januari 2012 en 9 februari 2013? klik hier
Ben jij geboren tussen 3 februari 2011 en 22 januari 2012? klik hier
Ben jij geboren tussen 14 februari 2010 en 2 februari 2011? klik hier
Ben jij geboren tussen 26 januari 2009 en 13 februari 2010? klik hier
Ben jij geboren tussen 7 februari 2008 en 25 januari 2009? klik hier 
Ben jij geboren tussen 18 februari 2007 en 6 februari 2008? klik hier
Ben jij geboren tussen 29 januari 2006 en 17 februari 2007? klik hier
Ben jij geboren na tussen 9 februari 2005 en 28 januari 2006? klik hier
Ben jij geboren tussen 22 januari 2004 en 8 februari 2005? klik hier
Ben jij geboren tussen 1 februari 2003 en 21 januari 2004? klik hier
Ben jij geboren tussen 12 februari 2002 en 31 januari 2003? klik hier
Ben jij geboren tussen 24 januari 2001 en 11 februari 2002? klik hier


2017, jaar van de haan, Chinees Nieuwjaar

Dan ben je een draak! (23 jan 2012 - 9 feb 2013)
Je bent een draak, een trots type. Je bent enthousiast en barst van de energie. Je vindt van alles leuk en hebt ook nog eens succes in bijna alles. Daardoor ben je behoorlijk geliefd. Je vrienden vinden je inspirerend. Ze willen graag zijn zoals jij. Je bent totaal niet verlegen en laat flink van je horen. Veel Chinese ouders proberen een baby te krijgen in het jaar van de draak. Dan komt het namelijk wel goed met hun kind.

Dan ben je een konijn (ook wel een haas genoemd)! (3 feb 2011 - 22 jan 2012)
Je bent een konijn, dus voorzichtig. Stormt niet meteen overal op af. Sommige mensen vinden je stil, maar je bent gewoon lekker rustig. Verder heb je een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Je bent een gevoelsmens. Je houdt niet van veranderingen en (heel fijn) je hebt vaak geluk.

Dan ben je een tijger! (14 feb 2010 - 2 feb 2011)
Je bent een tijger, een heldhaftig heethoofd. Je hebt veel energie en houdt van snelheid en actie. Je wilt dingen veranderen en neemt graag de leiding. Je bent onverschrokken, voor niks en niemand bang. Je wil alles of niks. Maar kijk uit! Soms overschat je jezelf daarbij. Want naast stoer, ben je ook best wel gevoelig. Je kunt goed opschieten met het paard, de draak en de hond. Met de aap botert het niet zo.

Dan ben je een os! (26 jan 2009 - 13 feb 2010):
Je bent een os en dat is niet de minste. Je bent krachtig en betrouwbaar, een geboren leider, een harde werker. Je bent bovendien zachtaardig en geduldig. Maar… je hebt ook een paar minpuntjes. Je kunt bijvoorbeeld flink uitvallen en soms enorm koppig zijn. Goede vrienden voor de os zijn de slang, de haan en de rat.

Dan ben je een rat! (7 feb 2008 - 25 jan 2009)
Je bent een rat en kunt goed overweg met apen, draken en ossen. Maar met paarden loopt het minder gesmeerd. Je bent charmant, krijgt dingen snel voor elkaar, je onderneemt van alles en wilt veel bereiken. Minder leuke kanten heb je ook. Soms ben je een jokkebrok en een lafaard. Je bent een slimmerik, maar je denkt vooral aan jezelf.

Dan ben je een varken! (17 feb 2007 - 6 feb 2008)
Je bent een varken, dus vies? Nee, vriendelijk! Je kunt je goed inleven in andere mensen, je begrijpt bijna iedereen en vindt veel goed. Je bent superenthousiast in alles wat je doet. Bovendien ben je aardig. En eerlijk. Je bent dol op gezelligheid en lekker eten. Maar pas op, goedzakje, dat je niet álles en iedereen gelooft. Je kunt goed opschieten met de hond, de geit en de draak, maar slechter met de tijger en de slang.

Dan ben je een hond! (29 jan 2006 - 17 feb 2007)
Je bent een hond, dus extreem trouw. Je steunt je vrienden altijd. Naar jouw gedachten en gevoelens hoeft niemand te raden. Je bent open, eerlijk en direct. Je bent een ijverig typje. En bovendien heel erg zorgzaam. Op slechte dagen kun je cynisch en pessimistisch zijn. Dan laat je somber je hondenkop hangen. Je vrienden zijn het paard, de tijger en het konijn.

Dan ben je een haan! (9 feb 2005 - 28 jan 2006)
Je bent een haan, dat betekent dat je met twee poten op de grond staat. Je bent nuchter, geen dromer. Je bent kleurrijk en je beschermt iedereen van wie je houdt. Je komt nooit te laat en bent een pietje precies. Daardoor kun je heel goed organiseren. Je bent een huiselijk type. Je minpuntjes? Soms ben je stug en heb je geen zin om sociaal te doen. Ook ben je een beetje een uitslover en een opscheppertje.

Dan ben je een aap! (22 jan 2004 - 8 feb 2005)
Je bent een aap, dus een vrolijk figuur, met veel energie. Je bent gul en je houdt van grappen en grollen. Luisteren naar anderen kun jij als de beste. Je wil graag dat iedereen je aardig vindt. Dat is leuk, maar daardoor vertel je niet altijd de waarheid. En je hebt meer slechte eigenschappen: soms kun je onredelijk zijn. Je houdt van de rat, de os, de tijger, het konijn en de draak. Met slang heb je vaak hommeles.

Dan ben je een schaap (ook wel ram of geit genoemd)! (1 feb 2003 - 21 jan 2004)
Je bent een schaap, dus creatief en rustig. Je hebt goede manieren en doet alles vol overgave. Soms vinden mensen jou een beetje een vreemde vogel. Maar daar trek je je weinig van aan. Je bent supereerlijk en meent alles wat je zegt. Ook heb je een groot hart en kun je makkelijk vergeven en vergeten. Bovendien heb je een enorme fantasie.

Dan ben je een paard! (12 feb 2002- 31 jan 2003)
Je bent een paard, dus mooi om te zien en heel populair. Je bent leergierig en volgt je gevoel. Daarbij luister je niet altijd naar wat anderen zeggen. Je bent een vrijdenker. En niet bang. Of verlegen. Minder leuk is dat je soms teveel aan jezelf denkt en te weinig aan anderen. Daardoor kun je een tikje lomp overkomen. Je vrienden zijn de tijger, de hond en het schaap. Pas op voor de rat. Daar heb je vaak gedoe mee.

Dan ben je een slang! (24 jan 2001 - 11 feb 2002)Je bent een slang, een superslim dier. Je kop staat altijd op scherp. Je denkt snel, bent kunstzinnig en volgt je gevoel. Sommige mensen vinden je geheimzinnig. Je hebt een bizar gevoel voor humor. Je kunt goed organiseren en bent een geluksvogel. Helaas heb je ook een schaduwzijde. Je kunt behoorlijk onbetrouwbaar en sluw zijn. Bovendien zie je af en toe groen van jaloezie. 

Anderen lazen ook: Deze egel is al zijn stekels kwijt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben lekker een haan Blij

Ik ben een haan. Maar ik ben toch meer een dromer dan dat ik met beide benen op de grond sta(???)

ik ben een varken! Blij

IK BEN EEN RAAATTTT Blij

Ik ben in het jaar van de aap geboren...

Ik ben een tijger.

Hmmm een os... Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

hond
ha ha
;-)

ik ben een tijger.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps