Duncan Laurence - ANP

Gelukt: Duncan Laurence wint het Songfestival

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Hoera, het is gelukt! Douze points voor Duncan Laurence. Na 44 jaar heeft Nederland het Eurovisie Songfestival weer gewonnen.

'Ik kan het niet geloven, ik sta te shaken. Het was zo spannend tot op het einde', zei de dolblije winnaar na afloop tegen Cornald Maas en Jan Smit. Van alle 26 finalisten, kreeg de 25-jarige zanger de meeste punten (in totaal 492 punten) met zijn nummer Arcade.

Douze points

Toen alle landen één voor één hun jurypunten hadden doorgegeven, stond Nederland op plek drie. Alleen Zweden en Noord-Macedonië scoorden hoger. De jurypunten telden voor de helft, de andere helft kwam van alle stemmers thuis. Zenuwslopend, want tot op het allerlaatst kon het met de uitslag alle kanten op.

Favoriet

Kenners riepen al weken dat Nederland de meeste kans zou maken op de overwinning. Dat klopte dus! Italië eindigde op de tweede plek, vlak voor Rusland. Dat land werd derde. Zweden en Noord-Macedonië kregen veel minder stemmen van het publiek en eindigden buiten de top-5. Engeland werd allerlaatste. 

Vijfde keer

Het is voor de vijfde keer dat Nederland het Eurovisie Songfestival wint. De laatste keer toen dat gebeurde was in 1975. Duncan is wel de eerste Nederlandse zanger die wint, de vier eerdere overwinningen werden door zangeressen binnengehaald. Omdat Nederland heeft gewonnen, wordt het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Nederland gehouden. Waar precies, is nog onbekend.

Anderen lazen ook: Dat is één: Duncan door naar Songfestival-finale.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt dit echt heel tof!

Ik vind het leuk dat duncan gewonnen heeft. En ik vind het mooi dat hij met meerdere klanken zong! Duimomhoog

ik vind duncan geweldig zingen en deze lied is fantastisch

En dit lied is fantastich

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps