klaslokaal

Gemeentemedewerkers voor de klas in Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Iemand die normaal bij de gemeente werkt voor de klas? Als je in Amsterdam woont, zou dat zomaar eens kunnen. Doordat er zo weinig leraren zijn, krijgen Amsterdamse scholen hulp van gemeentemedewerkers. Ook vluchtelingen die vroeger leraar waren en studenten gaan meehelpen.

Er zijn zo weinig leraren dat als ze ziek worden er kinderen naar huis moeten worden gestuurd. Er is niemand die dan kan invallen.

Gemeentemedewerkers

Dus heeft de gemeente mensen die normaal bij de gemeente werken om hulp gevraagd. Zestig hebben er aangeboden om te helpen. Dit hoeven ze maar één keer per week te doen. De rest van de week mogen ze gewoon weer terug naar hun normale werk.

Syrische leraren

Ook mensen die vroeger in bijvoorbeeld Syrië leraar waren, worden opgetrommeld. Nu doen zij ander werk. Ze zullen vier dagen in de week les gaan geven en één dag zelf les krijgen.

Studenten

Daarnaast mogen er studenten voor de klas staan die bijna klaar zijn met hun lerarenopleiding. Zij krijgen wel extra begeleiding en het is belangrijk dat ze hun eigen school afmaken.

Anderen lazen ook: Juffen en meesters zijn boos: 'Wij gaan staken!'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps