GeoFort prijs beste museum kinderen kindvriendelijk

GeoFort 's werelds beste kindermuseum

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kim Einder
Kim
Einder

Slepen jouw ouders je altijd naar oersaaie gaapmusea? Misschien moeten jullie eens GeoFort in de provincie Gelderland proberen. Dat is uitgeroepen tot het beste museum ter wereld voor kinderen.

GeoFort gaat onder andere over landkaarten en de weg zoeken. Klinkt saai he? Dat vond de jury ook een beetje. Maar die 'potentieel droge onderwerpen' worden juist leuk en levendig gemaakt, staat in het juryrapport. 'Kinderen leren er al doende, terwijl ze lol hebben.'

Spionagecomputers

Je kunt er bijvoorbeeld met spionagecomputers en luchtfoto's naar louche zaakjes zoeken. Of een 3D-scan van je eigen hoofd maken en 'platslaan' tot 2D. Wat de volwassenenjury nu pas heeft ontdekt, wist het Kidsweek Testteam trouwens een paar jaar geleden al. Die beoordeelde het museum toen met een 8,5.

Zeventien genomineerden

Of er echt nergens ter wereld een beter kindermuseum is, is lastig te zeggen. Lang niet elk museum is namelijk onderzocht. Dit jaar waren zeventien musea genomineerd voor de prijs. Het Nederlandse Verzetsmuseum Junior en Nemo gingen met lege handen naar huis. Het is trouwens niet de eerste keer dat een Nederlands museum de internationale prijs wint. In 2012 ging-ie naar het Tropenmuseum Junior in Amsterdam.

Foto: Flickr.com. Esri Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps