quaden

Gepeste Quaden (9) is geen oplichter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Quaden (9) uit Australië is wereldnieuws. Hij wordt flink gepest. Zijn moeder zette een filmpje van de snikkende jongen op internet. Het leverde een bak steun op. Maar er kwamen ook nare reacties. 

Quaden heeft een groeistoornis. Daardoor zal hij altijd klein blijven. Op school wordt hij gepest en dat maakt hem heel verdrietig. Zijn moeder kon het niet langer aanzien en plaatste online een filmpje van een hard huilende Quaden die net uit school komt. ‘Dit is wat pesten doet’, zegt zijn moeder erbij. Vanuit alle hoeken van de wereld kreeg haar zoon lieve reacties. Bekende sterren namen het voor hem op. Een komiek met dezelfde groeistoornis startte een inzamelingsactie en haalde zo ruim 430.000 euro op. Met dat geld wil hij Quaden en zijn gezin naar Disneyland sturen én goede doelen steunen die zich inzetten tegen pesten. 

18 of 9? 

Maar er kwamen ook andere reacties. Sommige mensen geloofden Quaden voor geen meter. Ze denken dat hij geen negen, maar achttien is. Hij zou een oplichter zijn, die op geld uit is. Een foto waarop hij te zien zou zijn op zijn achttiende verjaardagsfeest moest dat bewijzen. Maar daar blijkt niets van te kloppen. Die foto is namelijk gemaakt tijdens een verjaardagsfeest van iemand anders. Ook ging er een foto van Quaden rond die champagne zou drinken. Maar dat blijkt een stukje knip-en-plakwerk. Helemaal nep dus.

Quaden krijgt gelukkig ook nog veel steun. Een bekend Australisch rugbyteam nodigde hem zaterdag uit om mee het veld op te lopen. Het was ‘de dag van zijn leven’, vertelde zijn moeder aan de Britse zender BBC. 

Anderen lazen ook: Slimme tips tegen pesten of Snelle: 'Over pesten praten is moedig'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hij is echt nep Duimomlaag

Ik wist niet of ik het moest geloven. Gelukkig is het wel waar! Ik vind het wel erg zielig voor Quaden! Duimomlaag

Ik denk dat hij wel echt is, want anders hadden ze wel gezegd dat het nep was. Vraagtzichaf

ik wist niet wat ik moest geloven ik heb het filmpje wel gezien

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.