Harvey Cameron
Interview

Gerry (10) maakt bekogel Poetin-spel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Gerry uit het Britse Hertfordshire zamelt geld in voor Oekraïne. En dat doet hij op een bijzondere manier. Hij bouwde de app Splat Putin waarin je de Russische president bekogelt met bananen.

‘Mijn juf komt uit Oekraïne en ik wilde haar steunen’, vertelt Gerry. ‘Ik ben dol op techniek en gamen en zo bedacht ik dat een spelletje wel een leuke manier was om geld op te halen.’ Eerst wilde hij een game bouwen waarin een aap Poetin met poep bekogelt. Dat vonden ze bij het app-platform Android een geweldig idee, maar Apple vond het gemeen. ‘Best gek,’ vindt Gerry, ‘want Poetin is ook niet aardig in de oorlog tegen Oekraïne.’ Toch veranderde hij zijn plan. In plaats van met poep, gooi je nu met bananen.

Veel volgers

Met zijn idee ging Gerry naar een appbouwer. Die voerde precies uit wat hij had bedacht. En nu is Splat Putin in de appwinkels te downloaden. Het spel is gratis, maar wil je geen advertenties dan betaal je één euro. ‘Ik heb veel enthousiaste reacties gekregen en op Facebook heb ik er meer dan tienduizend volgers bij.

Het goede doel

Ik heb inmiddels zo’n duizend euro verdiend. Mijn doel is om een miljoen op te halen om Oekraïense kinderen te helpen.’ Zelf is hij nog lang niet uitgespeeld: ‘Ik ben van plan de app uit te breiden. Binnenkort kun je ook andere figuren bekogelen zoals Trump.’

Harvey Cameron

Anderen lazen ook: Tips: tien apps voor op vakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook