Beeld ANP

Geruzie en gescheld in verkiezingsdebat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Kiezen de Amerikanen bij de verkiezingen op 3 november nóg een keer voor Donald Trump of wordt zijn tegenstander Joe Biden de nieuwe president? De strijd tussen die twee is in elk geval volop losgebarsten. Gisteren was het eerste debat en dat werd een chaotische scheldpartij.

De bedoeling van een debat is dat de kiezers meer te weten komen over de plannen en ideeën van de twee presidentskandidaten. Maar dat ging gisteren niet goed. De twee presidentskandidaten praatten vooral heel veel door elkaar heen. Ze werden ook steeds bozer op elkaar en er vielen harde woorden.

'Hou je kop'

Trump viel Biden vaak in de reden. Die riep uiteindelijk boos: ‘Hou je kop!'. Ook zei hij: 'Jij bent de slechtste president die de VS ooit heeft gehad.’ Trump vuurde terug: ‘In 47 maanden heb ik anders meer voor elkaar gekregen dan jij in 47 jaar.’

Beeld ANP

Trump beledigde Biden op zijn beurt weer door te zeggen dat hij op school vroeger vast de domste van de klas was. Maar Biden maakte de president dan weer uit voor clown en leugenaar.

Beeld ANP

Rommelig en gemeen

Veel Amerikanen ergerden zich aan de rommelige en soms gemene discussie. Uit een grote enquête door televisiezender CBS blijkt dat 69% van de Amerikanen vindt dat het veel te weinig over de plannen van de kandidaten voor het land ging.

De twee presidentskandidaten gaan op 15 oktober weer met elkaar in debat. Daarna hebben ze nog tot 3 november om flink reclame te maken voor zichzelf. Wie de nieuwe president wordt, weten we over een dikke maand.

Anderen lazen ook:  Kinderen schrijven brief aan Trump: 'Wees aardig'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het zijn toch volwassenen? of zijn het grote peuters

Rentweg Rentweg ik vind dat biden moet winnen want trump wou geen tiktok hebben

ik vind het slecht van trump dat hij dit doet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps