Mara en haar teddubeer

Gestolen knuffel met belangrijke boodschap is weer terug

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Canadese Mara Soriano is 28 jaar, maar ze kan nog steeds niet zonder haar teddybeer. De beer ziet er namelijk niet alleen heel leuk uit, maar bevat ook een spraakbericht van haar moeder, die vorig jaar overleed. Tijdens haar verhuizing vorige week werd-ie gestolen. Soriano plaatste een oproep en kreeg 'm terug!

Soriano en haar vriend waren vorige week druk bezig met het uitladen van hun spullen uit een verhuiswagen, in de Canadese stad Vancouver. Maar tijdens het uitladen werd een grote tas gestolen. In die tas zaten hun paspoorten, verzekeringsdocumenten, haar iPad en de knuffel met de bril en de rode jurk. Op bewakingsbeelden is te zien hoe iemand de tas van straat tilt en ermee wegloopt.

Belangrijke beer

Soriano schrok erg toen ze merkte dat haar tas weg was. Ze mistte niet haar iPad of haar belangrijke papieren, maar ze dacht direct aan de knuffel. In de beer zat namelijk een spraakbericht van haar moeder, die vorig jaar overleed, vertelt ze aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. 'Die beer is zo belangrijk voor mij, omdat er een boodschap van mijn moeder op staat. Ze zegt dat ze van me houdt, dat ze trots op me is en dat ze altijd bij me zal zijn.'

Hulp van acteur

De vrouw plaatste direct een oproep om Twitter, om de beer zo snel mogelijk terug te krijgen. Haar opsporingsbericht werd zoveel gedeeld dat de Canadese acteur Ryon Rynolds hem ook tegenkwam. Hij vond het zo'n bijzonder verhaal, dat hij besloot om vijfduizend dollar (4270 euro) te geven aan de persoon die de beer wist te vinden. Niemand zou daarbij moeilijke vragen gaan stellen, beloofde hij. 'Ik denk dat iedereen vindt dat deze beer thuis moet komen', schreef de acteur. De tekst gaat verder na de tweet.

Weer thuis

De oproep werkte: woensdag kreeg Soriano een telefoontje van iemand die haar beer had. Hij vertelde haar dat hij de man op de beelden herkende en de knuffel is gaan ophalen. De acteur had daarna nog een bericht voor de dief: 'Bedankt voor het veilig houden van de beer.'

Anderen lazen ook: Doe-het-zelf-tip: maak je eigen Scoop knuffel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps