Beeld ANP

Gestolen schilderij gevonden onder bed oplichter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De politie van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft een gestolen schilderij teruggevonden onder het bed van een oplichter.

Het schilderij was een tijdje geleden gestolen van een vrouw van 82 jaar. Op het kunstwerk staat een ondergaande zon. Kunstenaar Tarsila do Amaral schilderde het in 1929. Het is rond de 60 miljoen euro waard. 
Een oplichtersbende stal niet alleen dit schilderij, maar nog vijftien andere kunstwerken van de oude vrouw. Ook namen ze sieraden van haar mee. De politie arresteerde na de vondst vier verdachten, ook de dochter van de vrouw zat daar bij.

Nep-helderziende

De criminelen stalen de schilderijen volgens de politie op een heel gemene manier. Ze lieten een zogenaamde helderziende nepvoorspellingen doen aan de vrouw die daar heel erg in geloofde. De nep-helderziende maakte de vrouw wijs dat haar dochter op sterven lag en bood daarna aan om tegen betaling geesten te vragen om in te grijpen. De opgelichte vrouw betaalde honderdduizenden euro’s om haar dochter te ‘redden’.

Opgesloten

Toen de vrouw achterdochtig werd en weigerde verder te betalen, werd zij opgesloten in haar huis. Daar werd zij bedreigd en beroofd van de schilderijen en sieraden.
Of de dochter bij de oplichters hoorde of dat ze door hen gedwongen is mee te werken is nog niet duidelijk.

Anderen lazen ook: Kunstroof in Venlo

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook