Testteam

Getest: Bounz

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

In veel tuinen staan ze: trampolines. Ook de Kidsweek-testteamleden hebben er eentje thuis. Maar hoe is het om salto’s en schroeven te doen in Bounz? In Almere, waar een van de zes Bounz-hallen staat, besprong het testteam het veld van maar liefst 32 trampolines plus zijtrampolines.

Stuiterend van de energie komen Thijs, Jelle, Dees en Sam Bounz in Almere binnen. Vliegensvlug trekken ze hun schoenen en sokken uit. ‘Je krijgt het zo heel warm!’ roept Sam terwijl hij zich uit zijn trui wurmt. ‘Dat weet ik nog van de vorige keer toen ik hier met een feestje was.’

Trucjes
‘Let op: maar één persoon tegelijk op een trampoline,’ legt Nigel, de Bounzmaster uit. Hij is een soort springmeester die iedereen in de gaten houdt en trucs uitlegt. Sam doet meteen een salto achteruit, zijn beste truc. De muziek gaat aan en Nigel haalt een groot blok tevoorschijn. ‘Probeer daar maar eens overheen te springen’, zegt hij. Een voor een vliegen de jongens door de lucht. Jelle stuitert tegen de muur op, landt, doet een salto, koprolt en springt op z’n knieën door.

Dan gooit Nigel ook nog ballen het veld op. Eerst wordt er mee gevoetbald en gebasketbald, daarna begint een potje dodgeball. ‘Het is een soort trefbal,’ legt Thijs even later uit. ‘In de lucht kun je alleen niet wegduiken. Maar door het springen ben je ook weer lastiger te raken.’ Dees heeft er geen zin in: ‘Het lijkt me niet zo leuk omdat het met andere mensen is. Die zien er agressief uit.’ Dat valt volgens Thijs wel mee, al komt er wel woest gebrul uit de dodgeballhoek. Ondertussen is Sam een halve schroef aan het oefenen. ‘Als je echt strekt, dan draai je al’, tipt Nigel hem. Aan Jelle en Dees doet hij voor hoe je via de muur een salto kunt doen. Hij schiet indrukwekkend hoog de lucht in. ‘Wooow’, zuchten Sam en Jelle bewonderend.

Leuker dan thuis
Voor ze het weten is hun uur alweer om. ‘Dit is veel leuker dan thuis,’ roept Thijs. ‘Je durft veel meer omdat je niet zomaar van de trampoline valt.’ En? Zijn de testers nu moe? ‘Nee! We willen nog wel een uur!’ roepen ze in koor.

Kijk voor meer info op www.bounz.nl, één uur vrij springen € 6,50 - 7,50

Cijfer: 9,6
+ je kunt niet van de trampolines vallen
+ begeleiding die je helpt
+ trampoline zijmuren
- druk waardoor je tegen elkaar kunt botsen
- niet iedereen houdt zich aan de regels

 

Wil je op de hoogte blijven van wat het Kidsweek Testteam allemaal test? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

lijkt me best leuk!!!

ik ben ook bij zulke trampolines geweest super leuk!! Vraagtzichaf Blij Duimomhoog Juichen

ik ben ook bij de trampoline geweest met me vriendintje Blij Juichen Vraagtzichaf Rentweg Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps