Testteam

Getest: Flevonice

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Hoewel het tien graden is, lijkt het bij de buitenschaatsbaan Flevonice in Biddinghuizen net écht winter. Een blauwe lucht, een waterig zonnetje en een schaatsbaan van drie kilometer die met een beetje fantasie best een bevroren sloot zou kunnen zijn. Testers Luc, Sacha, Naomi en Mees staan te trappelen om hun schoenen te verwisselen voor noren.

‘Hoe werkt dit ook alweer?’ zegt Sacha als ze haar schaatsen aantrekt. Veters, klittenband, gespen: makkelijk is anders. Na wat gepruts en gefrummel staan de testers op het ijs.

Krabbelbaantje
Omdat het wel weer even wennen is, oefenen Luc, Sacha en Naomi eerst op het krabbelbaantje. Mees is er al snel op uitgekeken: ‘Ik ga even een rondje op de 3-kilometerbaan doen, tot straks!’ roept hij.

Naomi glibbert een rondje en heeft al snel een plastic oranje zeehond te pakken als steun: ‘Deze dingen zijn leuk en handig als je nog even wilt oefenen!’ Sacha gaat voorop zitten en Naomi duwt de zeehond over het ijs.

online 2

Beetje druk
Luc heeft intussen de slag te pakken: ‘Het is wel een beetje druk op dit krabbelbaantje, ze hadden ’m wel wat groter kunnen maken. Nu moet je oppassen dat je goed tussen iedereen door schaatst. Maar het gaat steeds beter!’

Het gaat zelfs zo goed dat Luc besluit ook een rondje van drie kilometer te maken. En Mees doet er gewoon nóg een.

online 4

IJsglijden en driftkarten
De voeten van de testers beginnen wel koud te worden, dus het is tijd om even van het ijs af te gaan. Gelukkig is er meer te doen dan alleen schaatsen: ‘Die ijsglijbaan met banden lijkt me leuk!’ zegt Sacha.

‘Van mij mag die wel wat langer, nu ben je in twee seconden al beneden’, vindt Luc. ‘Op naar de driftkartbaan, jongens!’ roept Mees. Driftkarten is anders dan gewoon karten: je rijdt over een borstelmat die voelt als een ijsbaan.

Botsingen
In de bochten glijd je snel uit. Mees botst op Luc, Luc botst op Naomi en Naomi botst tegen Sacha aan. ‘Ik vond het nog leuker dan het schaatsen’, zegt Mees na afloop. Na nog wat schaatsrondjes warmt het testteam op met een warme chocolademelk.

Naomi: ‘Ik vond het een heel leuke dag. Het zou fi jn zijn als er een kortere route was dan die van drie kilometer. Normaal is er ook een baan van 400 meter, maar omdat het zo warm is geweest, is het ijs nog niet goed genoeg om op te schaatsen.’ Hopelijk wordt het dus nog écht winter!

online 5

Pluspunten:
+ veel verschillende dingen te doen
+ driftkarten is heel leuk
+ lekker om buiten te schaatsen

Minpunten:
- de 3-kilometerbaan zou eigenlijk een afsnij-route moeten hebben van 1 kilometer
-  het is een beetje te druk op het krabbelbaantje

Wil je op de hoogte blijven van wat het Kidsweek Testteam allemaal test? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ja, ik heb de Zoomertest gedaan

Ik ben ook bij Flevonice geweest alleen dan in de zomer dan kon je skeeleren steppen waveboarden en gratis eten bij kinderfestjes Blij Duimomhoog Duimomlaag

Kan je zelf ook meedoen met een testteam? Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps